Concept

WOODLANDS POINT MALL, SINGAPORE
ARCHIFEST PAVILION 2014
CHINESE SWIMMING CLUB
ARCHIFEST PAVILLION 2013
NATIONAL ARCHIVES OF SINGAPORE
RESIDENTIAL APARTMENT AT EAST COAST ROAD
HUNTER DOUGLAS DESIGN COMPETITION
AL-ANSAR MOSQUE COMPETITION ENTRY
HUNTER DOUGLAS DESIGN COMPETITION – THE FLEXI-FLEX
ORCHARD GREEN FEASIBLITY STUDIES, SINGAPORE
MEMORIES AT OLD FORD FACTORY
KOALA EXHIBIT AT SINGAPORE ZOOLOGICAL GARDEN
CHANGI COMPLEX APARTMENT
SOLAR LIVING LAB
ARCHIFEST PAVILLION
THEME PARK MAIN ENTRANCE
PROPOSED CORPORATE OFFICE
MAIN APPAREL FACTORY , PHNOM PENH
MANDALAY ACADEMY, MYANMAR
NOODLE BAR @ SINGPAPORE FLYER
THEME PARK CANOPY DESIGN
PROPOSED CENTRE BANKING STUDIES , PHNOM PENH CAMBODIA
WAREHOUSE, TUAS, SINGAPORE
MIXED DEVELOPMENT AT PHNOM PENH, CAMBODIA
WOODLANDS POINT MALL, SINGAPORE

WOODLANDS POINT MALL, SINGAPORE

The externalization of retail and F&B spaces brings exuberant nature into the interiors, creating a forward-looking lifestyle venue in the heartlands.
ARCHIFEST PAVILION 2014

ARCHIFEST PAVILION 2014

The pavilion is a celebration of the congregation of individuals, congealing to create synergy. The overall form of the pavilion is conceived as a series of permeable spaces which creates a collective surreal landscape.
CHINESE SWIMMING CLUB

CHINESE SWIMMING CLUB

The fluid curvature of the entrance deck and its hyperbolic ribbed roof meander with the water fountain in harmony.
ARCHIFEST PAVILLION 2013

ARCHIFEST PAVILLION 2013

“Urban Folds” takes form by mapping & linking the “lines of nature” on site. It sought to bring architecture to the public engaging visitors both at a macro and intimate level.
NATIONAL ARCHIVES OF SINGAPORE

NATIONAL ARCHIVES OF SINGAPORE

Distortion of space is represented by fluid ceiling design, creating distinctive spatial and sensual experience, as if being sucked through a wormhole to reach a different dimension.
RESIDENTIAL APARTMENT AT EAST COAST ROAD

RESIDENTIAL APARTMENT AT EAST COAST ROAD

An interesting mix of vibrant shades and unique Peranakan beading inspired motifs evokes an air of merriment around the district.
HUNTER DOUGLAS DESIGN COMPETITION

HUNTER DOUGLAS DESIGN COMPETITION

A breathing wall, conceived with the idea of re-using and recycling wheels from obsolete bicycles, will be activated by activities in the gym.
AL-ANSAR MOSQUE COMPETITION ENTRY

AL-ANSAR MOSQUE COMPETITION ENTRY

The elevated prayer hall creates a free flow breathing belt with lush landscaping that encourages fluid circulation around the symbolic minaret.
HUNTER DOUGLAS DESIGN COMPETITION – THE FLEXI-FLEX

HUNTER DOUGLAS DESIGN COMPETITION – THE FLEXI-FLEX

An innovative adaptation of retractable fabric sunscreens as a distinctive architectural façade element.
ORCHARD GREEN FEASIBLITY STUDIES, SINGAPORE

ORCHARD GREEN FEASIBLITY STUDIES, SINGAPORE

A thorough project feasibility study with the intent to determine the potential building mass on site and technical constraints related to development of site, as well as recommendations to overcome constraints.
MEMORIES AT OLD FORD FACTORY

MEMORIES AT OLD FORD FACTORY

The design seeks to orchestrate a visitor experience that tells the story of Singapore during the Japanese occupation.
KOALA EXHIBIT AT SINGAPORE ZOOLOGICAL GARDEN

KOALA EXHIBIT AT SINGAPORE ZOOLOGICAL GARDEN

A custom-built and climate controlled koala exhibit catered for four koalas from Australia, as part of celebrations for SG50, and 50th Anniversary of Australia-Singapore diplomatic relations.
CHANGI COMPLEX APARTMENT

CHANGI COMPLEX APARTMENT

Natural motifs adorning the walls and tree-like columns echo the integration of the surrounding garden into the built environment.
SOLAR LIVING LAB

SOLAR LIVING LAB

The Solar Living LAB (SLL) is a cross-disciplinary project to construct the most attractive, effective, and energy-efficient single storey solar-powered house. Photovoltaic technology, air-con, water recycling and passive building design come together synergistically, resulting in a prototype for future green living.
ARCHIFEST PAVILLION

ARCHIFEST PAVILLION

“For.rest” is a play on the word “forest” and “rest.” The scheme engages the larger urban environment through a site specific composition of elements that ascribes to the behaviour of nature, providing spaces of casual play and relaxation through the use of sustainable materials and temporary construction.
THEME PARK MAIN ENTRANCE

THEME PARK MAIN ENTRANCE

Intriguing light weight structural expression with textured lighting effects that mimic the twilights of a mystical jungle, bring about mysterious experience to the visitors upon arrival.
PROPOSED CORPORATE OFFICE

PROPOSED CORPORATE OFFICE

A refreshing work setting of water feature and greenery brings much relieve amidst a harsh and industrial environment . Green outdoor spaces provide pleasant discussion areas and an effective buffer to the noise and pollution.
MAIN APPAREL FACTORY , PHNOM PENH

MAIN APPAREL FACTORY , PHNOM PENH

A green apparel factory that operates using minimal energy as a result of strategic environmental strategies. The customized facade and door systems allow flexible manipulation of natural light and ventilation to increase the thermal comfort of users.
MANDALAY ACADEMY, MYANMAR

MANDALAY ACADEMY, MYANMAR

Hyperbolic roofs that sloped gently inwards converge attention to the energetic common courtyard.
NOODLE BAR @ SINGPAPORE FLYER

NOODLE BAR @ SINGPAPORE FLYER

The negative space created by the sinuous ceiling subtly breaks up the large dining area into unique pockets of spaces with different spacial quality.
THEME PARK CANOPY DESIGN

THEME PARK CANOPY DESIGN

The daylight that floods in through the semi-opaque roof draws visitors into the realm of Pandas through its phenomenology of light and shadow.
PROPOSED CENTRE BANKING STUDIES , PHNOM PENH CAMBODIA

PROPOSED CENTRE BANKING STUDIES , PHNOM PENH CAMBODIA

Consists of cluster of classroom blocks, floating library, multi-purpose Hall, Cambodia banking school with central courtyard injects nature elements by having timber facade and vertical facade.
WAREHOUSE, TUAS, SINGAPORE

WAREHOUSE, TUAS, SINGAPORE

A play of mural to downplay the scale of a mega warehouse as well as a direct re-injection of natural imagery to its immediate hush streetscape.
MIXED DEVELOPMENT AT PHNOM PENH, CAMBODIA

MIXED DEVELOPMENT AT PHNOM PENH, CAMBODIA

The Peak, a mixed development located beside the renowned Tonle Sap River, projects from the ground to reinstate its predominance over the Phnom Penh skyline.
Top Icon